Tamanu

Tamanu-Olie voor honden, katten, paarden

Tamanu-Olie voordelen voor de huid lijken eindeloos te zijn, dus het zal geen verrassing zijn dat deze verbazingwekkende olie effectief zijn bij onze dieren /  paarden, honden en zelfs katten hoewel zorg moet worden genomen dat ze de Tamanu-Olie niet inslikken.

Tamanu-Olie is tevens een bijzondere olie voor de huid van onze dieren. Als het om huidverzorging gaat zijn mensen en dieren niet zo verschillend. Beide hebben verzorging nodig. Uiteraard zijn er verschillen in huid structuur, echter hebben ook dieren verzorging nodig.
Honden en paarden hebben de neiging iets meer vatbaar voor verwondingen te zijn!
Honden krijgen eerder schrammen als ze met andere honden spelen of vechten of in het bos rennen.

Tamanu-Olie en Paarden.

Paarden zijn van nature vlucht dieren: als er gevaar dreigt, slaan ze op de vlucht. Dit instinctieve vluchtgedrag is gevaarlijk bij onze manier van huisvesting in stallen en afgerasterde weilanden en een ongeluk zit in een ‘klein’ hoekje. Daarbij gebruiken wij paarden in diverse omstandigheden, waarbij ongelukken kunnen gebeuren en verwondingen kunnen ontstaan. Er wordt gezegd dat 80% van de paarden ergens in z’n leven minimaal één serieuze wond oploopt waar een dierenarts bij moet komen.

Waarom is een wond bij een paard vaak een probleem?
Paarden hebben lange benen waar veel belangrijke structuren (gewrichten, pezen, zenuwen) direct onder de huid liggen. Deze structuren kunnen gemakkelijk beschadigen als er een wond ontstaat. Daarom zijn wonden aan de benen meestal gevaarlijker dan wonden aan de romp.
Een ander probleem is dat paarden relatief slecht genezen: het paard is de slechtst genezende diersoort op aarde, samen met de mens! Paardenwonden genezen traag, en krijgen vaak complicaties zoals een wondinfectie, wild vlees, afwijkende littekens etc.

Pure Tamanu-Olie bevat polyfenolen, deze werken ontstekingsremmend en hebben een anti carcinogene werking. 

Terwijl Tamanu-Olie bij dieren werkt hebben honden en katten een sterke neiging om hun wonden likken. Dit is een natuurlijk proces om hun vacht schoon te maken.
Het probleem bij het opstrijken van Tamanu-Olie is dat Tamanu Olie niet eetbaar is. 
Ons advies is dan ook om een kleine hoeveelheid aan te brengen enkel op het getroffen gebied.

Een paar druppels pure Tamanu-Olie volstaat om de aangetaste huid te bedekken.
Tamanu-Olie is alleen geschikt voor uitwendig gebruik.
Tamanu-Olie kan direct op de beschadigde huid aangebracht worden.
Breng de pure Tamanu-Olie aan met schone handen.

  √   wondjes
  √   ontsteking
  √   zwelling
  √   huid infectie
  √   zweren
  √   droge huid
  √   jeuk
  √   gekneusde huid
  √   haaruitval
  √   korsten
  √   roodheid
  √   gewrichtspijn
  √   gezonde huid
  √   vlooienallergie

Tamanu

Tamanu Olie